ontspanning

Klankmeditatie & yoga nidra


Er zijn vele manieren die ons te helpen diepe rust en stilte te ervaren.

Een aantal daarvan daarvan vind ik zelf zo mooi en helend, dat ik me er verder in heb verdiept en geschoold: klankmeditatie en yoga nidra. Wellicht is een van deze vormen ook voor jou een ingang naar stilte en rust. Deze vormen zijn ook heel geschikt als je last hebt van spanning, slecht slaapt, herstellend bent van ziekte of door een moeilijke tijd gaat. Lees hieronder meer over de werking en mogelijkheden om dit te ervaren.


Klankschalen helpen om diepe stilte te ervaren

Het geluid van de klankschalen spreekt iets diep van binnen in ons aan: onze mystieke kant. De trilling en het geluid helpen om diepe rust en stilte te kunnen ervaren van binnen, zonder een spoortje van gedachten. Ik heb een mooie serie klankschalen en geef ook regelmatig klankmeditaties tijdens workshops.


Yoga nidra: diepe rust helpt om dingen in ander perspectief te zien 

Een yoga nidra is een lange ontspannningsmeditatie met een diepe, helende uitwerking. Het helpt om lichaam en geest te ontspannen en in contact te komen met de diepe innerlijke rust en stilte. Yoga nidra is een meditatietechniek waarbij het lichaam slaapt, terwijl er een spoortje van bewustzijn in de geest blijft. Het bewustzijn is tussen slapen en waken in. Spanning (fysiek, mentaal en emotioneel) wordt geleidelijk aan losgelaten. Hierdoor kunnen lichaam en geest tot rust komen, herstellen en weer opladen.


Praktisch

Je bent welkom voor yoga nidra en/of klankmeditatie als priveles in Utrecht. Bij ziekte of herstel is ook een sessie aan huis mogelijk. Sessie 1 uur: 65 euro. Stuur een mail naar info@yogatime.nl of app me via 06 10328436 voor een afspraak.