Klankschalen & yoga nidra

Klankmeditatie en Yoga nidra


Twee manieren die om ons te helpen diepe rust en stilte te ervaren zijn de yoga nidra en het gebruik van klankschalen. Allebei zijn zeer geschikt om je meditatiebeoefening te verdiepen. Maar ook als je last hebt van spanning, stress, slecht slaapt, herstellend bent van ziekte of door een moeilijke tijd gaat. Of als je het contact met je innerlijke rust even kwijt bent, bijvoorbeeld omdat je gedurende een lange tijd veel van jezelf hebt gevraagd. Lees hieronder meer over de werking en mogelijkheden om dit te ervaren.


Klankschalen helpen om diepe stilte te ervaren

Het geluid van de klankschalen spreekt iets diep van binnen in ons aan: onze mystieke kant. De trilling en het geluid helpen om diepe rust en stilte te kunnen ervaren van binnen, zonder een spoortje van gedachten.


Een klankmeditatie kan je liggend ervaren en duurt een ruim uur (inclusief uitleg en kopje thee na afloop). De kosten hiervoor zijn 60 euro. Ik heb een mooie serie klankschalen en geef ook regelmatig klankmeditaties tijdens workshops of lange lessen. Kijk daarvoor bij de workshopagenda.


Bij yoga nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in

Yoga nidra helpt om lichaam en geest te ontspannen en in contact te komen met de diepe innerlijke rust en stilte. Yoga nidra is een meditatietechniek waarbij het lichaam slaapt, terwijl er een spoortje van bewustzijn in de geest blijft. Het bewustzijn is tussen slapen en waken in. De ontspanning gaat veel dieper dan de slaap. Spanning (fysiek, mentaal en emotioneel) wordt geleidelijk aan losgelaten. Hierdoor kunnen lichaam en geest tot rust komen, herstellen en weer opladen.


De diepe rust kan helpen dingen in een ander perspectief te zien

Yoga nidra is een techniek die goed te gebruiken is bij slapeloosheid, stress, spanning, (psychosomatische) ziekte, hoge bloeddruk of bij het moeilijk kunnen loslaten en ontspannen.


Ik geef yoga nidra als priveles in Utrecht. Bij ziekte of herstel is ook een sessie aan huis mogelijk. Ook plan ik regelmatig workshops met yoga nidra. Een privesessie kost 60 euro. Mocht je dat niet kunnen missen, dan kijken we samen naar een oplossing. Stuur een mail naar info@yogatime.nl voor een afspraak. Je bent welkom!