Yogales

Over yoga en verschillende vormen van yoga


Yoga gaat over ruimte maken

Ruimte door het lichaam flink te rekken en te strekken. Door beweging, series en yogahoudingen op het ademritme ontstaat er flow, doorstroming en energie. Maar het gaat ook om geestelijke ruimte. Om stil te worden van binnen, even zonder gedachten te zijn. Om leeg en vrij te zijn. Yoga brengt het lichaam in evenwicht. Het versterkt de zwakke gebieden van het lichaam en maakt het soepel. Yoga zorgt voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse. Aandacht en adem staan centraal. Je leert spanningen te herkennen, bewust los te laten en te ontspannen.


Ik geef les in verschillende stijlen en vormen van yoga

Bij alle yogavormen is er een combinatie van fysieke houdingen of series, ademoefeningen (pranayama), ontspanning, meditatie en rust.

  • Hatha yoga/ slow flow: licht dynamisch, vloeiend en ontspannend. Flow/ beweging gericht op diep ademen, versoepelen en versterken met een diepe ontspanning aan het eind van de les.
  • Chakra yoga: themales gericht op de energie van een chakra met doorwerking op alle niveau's (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel).
  • Core stability yoga: themales gericht op versterken van de spierkracht en spierbalans van de core (buik-rug-heup en bilspieren). Actief, soms krachtig, (licht) dynamisch maar altijd afgewisseld met momenten van rust.  
  • Yin yoga: verstillend, meditatief, vertragend. Door middel van diepe stretches (spier- en bindweefsel) komt fysieke spanning en het hoofd tot rust.
  • Restorative (herstellende) yoga: zacht, traag, fysiek zacht openend en gericht op mentale diepe rust en ontspanning.
  • Yoga Nidra: diepe, helende ontspanning voor lichaam en geest.