yogaweekends

Onthaasten met Yoga & meditatie - 3 daagse yogaweekends met AnneMarie en Rob- 


Yogaweekends voorjaar/ zomer en nazomer 2023

  • vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli lang yogaweekend in Twello (volgeboekt). Lees meer
  • vrijdag 7 juli t/m zondag 9 juli lang yogaweekend in Twello (volgeboekt). Lees meer
  • vrijdag 8 t/m zondag 10 september lang yogaweekend in Well/ Noord-Limburg (volgeboekt). Lees meer


Een lang weekend tijd om je op te laden, te vertragen en diep te ontspannen. Met een afwisselend programma met yoga, meditatie en tijd om te wandelen of te relaxen in de prachtige tuin. We maken voor de weekends gebruik van twee prachtige locaties: the yogahouse in Twello en de Kasteelse Hof in Well (Noord-Limburg). Beide locaties hebben een warme en huiselijke sfeer en liggen in een fijn gebied om te wandelen en buiten te zijn.


In de ochtenden voor het ontbijt doen we eerst wat zonnegroeten en ademoefeningen in de tuin. Daarna neemt Rob je mee met zijn dagelijkse meditatie uit het Nichiren Boeddhisme. De meditatie bestaat uit een chant en stilte. Als je wilt kun je meechanten, maar alleen luisteren kan ook. De meditatie kan zowel zittend op een stoel als in kleermakerszit: kies wat voor jou fijn is.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met adem, yin en slow flow hatha yoga. De yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling. De slow flow brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd.


In de middag is er tijd om heerlijk te relaxen in de prachtige tuin of serre, een flinke wandeling te maken (er lopen verschillende wandelroutes langs het huis), naar een terras in het dorp of naar een zwemmeertje in de buurt te gaan. Ook is er de mogelijkheid om een massage te boeken bij een masseur in het dorp (we gaan ze nog uitproberen om je de beste aan te kunnen raden...). Verder ligt de fraaie stad Deventer op een paar kilometer afstand. 's


Avonds eten we samen aan lange tafels. Op de dag van aankomst is er voor het slapen een yogales, gericht op het loslaten van de drukte van de week, vertragen en diepe rust en ontspanning. De tweede avond is er meer uitleg over de Boeddhistische meditatie en aansluitend een restorative yoga les.


Beide locaties zijn warme, liefdevolle plekken in een prachtige, groene omgeving. De sfeer is huiselijk, het eten is vegetarisch en grotendeels biologisch. Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga. 


Programma 3-daags yogaweekend (ongeveer)

Dag 1 (aankomst)

16:30 - 18:00 uur inloop, aankomst (p.s. wil je wat eerder of later komen? In overleg is er veel mogelijk)

18:30 uur samen eten/ kennismaking en toelichting op het programma

20:30 uur yogales met lange ontspanning


Dag 2

08:30 - 09:15 uur zonnegroeten en Boeddhistische meditatie

09:15 uur ontbijt 

10:45 - 12:45 uur lang yogales: adem, slow flow & yin yoga

13:00 uur lunch 

middag vrij (beiden locaties liggen in een mooi wandelgebied en hebben fijne plekken in de tuin om te relaxen)

18:30 uur samen eten

20:00 uur natafelen met uitleg over de Boeddhistische meditatie/ dialoog

21:15 uur restorative yogales


Dag 3

08:30 - 09:00 uur zonnegroeten en Boeddhistische meditatie

09:00 uur ontbijt en tijd voor een wandeling

11:00 - 13:00 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:15 uur lunch en aansluitend gezamenlijk het huis opruimen

15:00 - 16:00 uur klankmeditatie (klankschalen), thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. Rob beoefent ruim 20 jaar het Nichiren Boeddhisme: een Japanse vorm van Boeddhisme. Rob en AnneMarie hebben als levensvisie om bij te dragen aan een liefdevolle samenleving en delen graag hun inzichten en passies met anderen.

 

Praktisch

Concept' De groep is klein: maximaal 10 deelnemers. Zo heeft iedereen voldoende ruimte, maar is er ook verbinding mogelijk.

Bijdrage: 399/ 499 all-inclusive (2 overnachtingen, 6 maaltijden en het yogaprogramma). Gedeelde kamer 399 euro. Prijs voor een kamer alleen: 499 euro (in Twello 479 euro). Kijk voor bijzonderheden nog even naar de beschrijving per locatie/ weekend op deze site.

Inschrijven/ vragen Mail: info@yogatime.nl. Bij vragen bel gerust of stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen We eten vegetarisch en grotendeels biologisch. In Well is het eten 100% plantaardig (vegan). Heb je dieetwensen? Overleg vooraf over wat mogelijk is.

De locaties: beide locaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Annuleringsvoorwaarden We werken kleinschalig. Bij annulering tot 3 maanden voor het weekend is er 50% restitutie. Daarna is restitutie niet meer mogelijk, maar kan je iemand anders op jouw plekje laten meedoen. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af.