yogaweekends 2024

Onthaasten met Yoga - 3 daagse yogaweekends met AnneMarie- 


Yogaweekends zomer en nazomer 2024 (kijk voor details bij het betreffende weekend)


Een lang weekend tijd om je op te laden, te vertragen en diep te ontspannen. Met een afwisselend programma met yoga, meditatie en tijd om te wandelen of te relaxen in de prachtige tuin. We maken voor de weekends gebruik van twee fijne locaties: the yoga house in Twello (vlakbij Deventer) en de Kasteelse Hof in Well (Noord-Limburg). Beide locaties hebben een warme en huiselijke sfeer en liggen in een fijn gebied om te wandelen en buiten te zijn.


Het programma verschilt iets per weekend. Kijk daarom bij het betreffende weekend voor meer informatie.


In de ochtenden voor het ontbijt doen we een serie pranayama en kriya's: (reinigende) ademoefeningen. Aansluitend mediteren we in stilte.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met yin en slow flow hatha yoga. De yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling. De slow flow brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd.


In de middag is er tijd om heerlijk te relaxen in de prachtige tuin of serre of een lekkere wandeling te maken. 's Avonds eten we samen aan lange tafels. Op de dag van aankomst is er voor het slapen een yogales, gericht op het 'aankomen', vertragen en vooral het loslaten van de drukte van de week. De tweede avond is er tijd voor een vertragende en diep ontspannende restorative yoga les.


Beide locaties zijn warme, liefdevolle plekken in een prachtige, groene omgeving. De sfeer is huiselijk, het eten is vegetarisch/ vegan en grotendeels biologisch. Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga. 


Programma 3-daags yogaweekend (ongeveer)

Dag 1 (aankomst)

16:30 - 18:00 uur inloop, aankomst (p.s. wil je wat eerder of later komen? In overleg is er veel mogelijk)

18:30 uur samen eten/ kennismaking en toelichting op het programma

20:30 uur yogales met lange ontspanning en aansluitend stilte tot het ontbijt de volgende ochtend


Dag 2

08:15 - 09:15 uur pranayama en meditatie

09:30 uur ontbijt en tijd voor een wandeling

11:00 - 13:00 uur lang yogales: adem, slow flow & yin yoga

13:15 uur lunch 

middag vrij (beiden locaties liggen in een mooi wandelgebied en hebben fijne plekken in de tuin om te relaxen)

18:30 uur samen eten

20:30 uur restorative yoga en aansluitend stilte tot het ontbijt de volgende ochtend 


Dag 3

08:15 - 09:15 uur pranayama en meditatie

09:15 uur ontbijt en tijd voor een wandeling

11:00 - 13:00 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:15 uur lunch

14:30 - 15:30 uur yoga nidra, thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. 

 

Praktisch

Concept' De groep is klein: maximaal 10 deelnemers. Zo heeft iedereen voldoende ruimte, maar is er ook verbinding mogelijk.

Bijdrage: 299 (met eigen tentje)/ 399 (gedeelde kamer)/ 499 (kamer alleen). Prijs is all-inclusive (2 overnachtingen, 6 maaltijden en het yogaprogramma). Kijk voor bijzonderheden nog even naar de beschrijving per locatie/ weekend op deze site.

Inschrijven/ vragen Mail: info@yogatime.nl. Bij vragen bel gerust of stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen We eten vegetarisch en grotendeels biologisch. In Well is het eten 100% plantaardig (vegan). Heb je dieetwensen? Overleg vooraf over wat mogelijk is.

De locaties: beide locaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Annuleringsvoorwaarden We werken kleinschalig. Bij annulering tot 2 maanden voor het weekend is er 50% restitutie. Daarna is restitutie niet meer mogelijk, maar kan je iemand anders op jouw plekje laten meedoen. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af.