yogaweekends juli 2021

Onthaasten met Yoga - 3 daagse yogaweekends in juli 2021 met AnneMarie en Rob- 


Data:

- zaterdag 3 juli 17:00 uur - maandag 5 juli 16:30 uur -VOL-

- vrijdag 9 juli 17:00 uur - zondag 11 juli 16:30 uur -VOL-

- woensdag 7 juli: eendaagse mini-retraite  -VOL-


Een lang weekend tijd om je op te laden, te vertragen en diep te ontspannen. Met een afwisselend programma met yoga, meditatie en tijd om te wandelen of te relaxen in de prachtige tuin.


In de ochtenden voor het ontbijt neemt Rob je mee met zijn dagelijkse meditatie uit het Japanse Nichiren Boeddhisme. De essentie van het Boeddhisme is dat alle levende wezens gelukkig worden. Het reciteren van de mantra ‘Nam myoho renge kyo’ vormt de kern van het Nichiren Boeddhisme. Als je wilt kun je meechanten, maar alleen luisteren kan ook. Er is ruimte voor stilte-meditatie. De meditatie kan zowel zittend op een stoel als in kleermakerszit: kies wat voor jou fijn is.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met adem, yin en slow flow yoga. De yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling. De slow flow brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd.


In de middag is er tijd om heerlijk te relaxen in de prachtige tuin of serre, een flinke wandeling te maken (er lopen verschillende wandelroutes langs het huis), naar een terras in het dorp of naar een zwemmeertje in de buurt te gaan. Ook is er de mogelijkheid om een massage te boeken bij een masseur in het dorp (we gaan ze nog uitproberen om je de beste aan te kunnen raden...). Verder ligt de fraaie stad Deventer op een paar kilometer afstand. 's


Avonds eten we samen aan lange tafels. Op de dag van aankomst is er voor het slapen een restorative en yoga nidra-les, gericht op diepe rust en ontspanning. De tweede avond is er de gelegenheid om na te tafelen met een Boeddhistische dialoog.


Het yogahuis is een warme, liefdevolle plek in een prachtige, groene omgeving. De sfeer is huiselijk, het eten is vegetarisch en grotendeels biologisch. Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga. Rondom de maaltijden en bij het schoonmaken voor vertrek wordt enige hulp gevraagd (halfuurtje per dag/ karma yoga).


Programma 3-daags yogaweekend (ongeveer)

Dag 1 (aankomst)

17:00 - 18:00 uur inloop, aankomst (p.s. wil je wat eerder of later komen? In overleg is er veel mogelijk)

18:30 uur samen eten op de veranda/ kennismaking en toelichting op het programma

20:30 uur slow fow & yin yoga les met lange ontspanning


Dag 2

08:30 - 09:15 uur zonnegroeten, meditatie en Boeddhistische chant met toelichting

09:15 uur ontbijt met overnights oats, toppings en vers fruit

10:45 - 12:30 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:00 uur lunch met vers gemaakte salades, brood en kazen van de boerenmarkt

middag vrij

18:30 uur samen eten

20:00 uur natafelen met een Boeddhistische dialoog

21:30 uur restorative yogales


Dag 3

08:30 - 09:15 uur zonnegroeten, meditatie en Boeddhistische chant

09:15 uur ontbijt

10:30 - 12:30 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:00 uur lunch en aansluitend gezamenlijk het huis opruimen

15:00 - 16:30 uur klankmeditatie, thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. Rob beoefent ruim 20 jaar het Nichiren Boeddhisme: een Japanse vorm van Boeddhisme. Rob en AnneMarie hebben als levensvisie om bij te dragen aan een liefdevolle samenleving en delen graag hun inzichten en passies met anderen.

 

Praktisch

Aangepast 'corona-concept' De groep is klein: maximaal 8 deelnemers. Zo heeft iedereen voldoende ruimte. We zijn zoveel mogelijk buiten en ventileren binnen extra goed. Je deelt een badkamer/ sanitair met maximaal 1 andere deelnemer. We brengen de dagen met elkaar in een ‘bubbel’ door. Om op een ontspannen manier samen te kunnen zijn, doen we een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Bij klachten: blijf thuis. We vragen we je om de periode voor het yogaweekend zoveel mogelijk risicovolle contacten te vermijden. Het is fijn als je (bijvoorbeeld bij werk met veel contacten/ huis vol pubers...) vooraf thuis een zelftest/ sneltest wilt doen.

Bijdrage 375/ 425 euro, all-inclusive (2 overnachtingen, 6 maaltijden en het yogaprogramma). Gedeelde kamer met je partner/ vriend(in) met prive-badkamer: 375 euro. Prijs voor een ruime kamer alleen/ badkamer delen met 1 andere deelnemer: 425 euro. Er is een kleinere eenpersoonskamer beschikbaar voor 375 euro. Beddengoed graag zelf nemen (eventueel is een laken- en handdoekpakket te verkrijgen voor 15 euro).

Inschrijven/ vragen Mail: info@yogatime.nl. Bij vragen bel gerust of stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen We eten vegetarisch en grotendeels biologisch. Heb je dieetwensen? Overleg vooraf over wat mogelijk is.

De locatie The yogahouse is goed te bereiken met de trein en er is voldoende parkeerruimte. Adres: Kruisvoorderweg 18, 7391 TA Twello. Zie ook: www.theyogahouse.nl.

Annuleringsvoorwaarden Omdat we deze yogaweekends op vrij korte termijn aanbieden, is restitutie bij annulering helaas niet mogelijk. Wel kun je iemand anders op jouw plekje laten meedoen of kan ik bemiddelen als er een wachtlijst is. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af. 


NB: We gaan er vanuit dat begin juli er meer mogelijk is qua maatregelen vanuit de overheid. Zo niet: dan annuleren we uiterlijk op 5 juni het weekend en ontvang je de volledige bijdrage terug.