yogavakantie Frankrijk 2022

Onthaasten met Yoga - 8 daagse yogavakantie met AnneMarie en Rob- *

* Op verzoek is ook een kortere deelname mogelijk (weekend/ midweek)


9-16 juli 2022, PtitMonde, Vogezen Frankrijk. Een week om je op te laden, te vertragen en diep te ontspannen in een prachtige groene omgeving. Je kunt deelnemen aan een afwisselend programma met yoga en meditatie. En natuurlijk is er alle tijd om te wandelen of te relaxen in de grote tuin en omgeving. De week is volledige verzorgd met heerlijke (vegetarische) maaltijden en zelfgebakken brood.


Op een prachtige groene plek in de hoge Vogezen hebben Nathalie en Peterjan een paradijselijk plekje: Ptit Monde (kleine wereld) op ongeveer 6 uur rijden vanaf Utrecht. Dat is de plek waar we 8 dagen lang te gast zijn. We bieden je week lang een yoga- en meditatieprogramma aan, waaraan je vrijblijvend kunt deelnemen. Het programma is opgebouwd uit 4 modules per dag: je kunt meedoen aan wat je wilt.


In de ochtenden voor het ontbijt neemt Rob je mee in zijn dagelijkse meditatie en chant uit het Japanse Nichiren Boeddhisme. Aansluitend is er ruimte voor gesprek en vragen. De meditatie kan zowel zittend op een stoel als in kleermakerszit: kies wat voor jou fijn is.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met adem, slow flow en yin yoga. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd. De slow flow yoga brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans. Yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling.


Na de lunch is er tijd om te relaxen in de prachtige parktuin of een wandeling te maken (er lopen verschillende wandelroutes langs het huis). Je kunt naar een terras of naar een zwemmeertje in de buurt. Er is een klimwand vlakbij, de buurman geef ayurvedische massages en op 20 minuten rijden is een klein welnesscentrum/ spa. Niets hoeft en alles mag... waar je zin in hebt!


Aan het einde van de middag kan je meedoen met (afwisselend per dag) een yoga nidra/ klankontspanning of een restorative yogales. 's Avonds eten we samen aan lange tafels buiten. Elke avond na het eten is er opnieuw de gelegenheid om te mediteren en chanten met Rob. 


Ptit Monde is een warme, liefdevolle plek in een prachtige, groene omgeving. De sfeer is huiselijk, het eten is vegetarisch en grotendeels biologisch. Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga, van beginner tot gevorderd. Je bent welkom!


Programma (ongeveer)

Dag 1, zaterdag 9 juli (aankomst)

Vanaf 16:00 aankomst (wil je wat eerder of later komen? In overleg is er veel mogelijk)

19:00 samen eten/ kennismaken

20:30 toelichting op het programma en een yogales


Dag 2-7

08:30 Boeddhistische chant/ meditatie/ gesprek

09:00 - 10:00 ontbijt 

11:00 yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:00 lunch 

middag vrij

17:30 yoga nidra/ klankontspanning of restorative yoga

19:00 diner

20:30 mogelijkheid tot deelname aan Boeddhistische chant/ meditatie/ gesprek

Woensdag is er korter ochtendprogramma en geen diner (eventueel maaltijdsoep)


Dag 8, zaterdag 16 juli (vertek)

08:00 Boeddhistische chant/ meditatie

ontbijt en kamer vrij voor 10:30 uur


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. Rob beoefent ruim 20 jaar het Nichiren Boeddhisme -een Japanse vorm van Boeddhisme-. Rob en AnneMarie hebben als levensvisie om bij te dragen aan een liefdevolle samenleving en delen graag hun inzichten en passies met anderen.

 

Praktisch

Inschrijven/ vragen Mail ons via info@yogatime.nl of bel/ stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen We eten vegetarisch en grotendeels biologisch. Bij een dieet rekent Ptit Monde een kleine extra bijdrage voor meerwerk en de inkoop van speciale produkten.

Bijdrage de week is alle inclusive: yogaprogramma/ ontijt/ lunch/ diner/ koffie/ thee/ fruit. Kosten: 650 bij kamperen in eigen tent of kamper// 775 bij gedeelde 2-persoonskamer// 925 voor kamer alleen. Eigen badkamer beschikbaar voor de eerste 6 inschrijvingen/ kamers. Doe je mee aan een midweek of weekend? Mail me voor de mogelijkheden & prijzen.

De locatie Ptit Monde, 8823/ 5 Boslimpre/ Ban-sur-meurthe, Clefcy, Frankrijk (hoge Vogezen). Zie de website van Ptit Monde voor de routebeschrijving. We kunnen eventueel bemiddelen als deelnemers met elkaar mee willen rijden/ plek in de auto hebben. Trein: er is een ophaalservice vanaf Station Die des Vosges.

Annuleringsvoorwaarden Omdat we kleinschalig werken is een annulering voor ons lastig te dragen. We werken met de volgende voorwaarden: annulering 3 maanden voor datum: 50% restitutie// annulering 2 maanden voor datum: 25% restitutie// annulering binnen 2 maanden voor datum: helaas geen restitutie mogelijk. Wel kan je iemand anders op jouw plekje laten meedoen. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af. Als we vanwege vanwege overheidsbeleid rondom Covid-19 de week moeten annuleren krijg je het volledige bedrag terug.