7-9 juli: yogaweekend Twello

Onthaasten met Yoga 3-daags yogaweekend in Twello


Data: zomerweekends in Twello:

- weekend 1: vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli 2023 -volgeboekt, plek wachttlijst mogelijk-

- weekend 2: vrijdag 7 t/m zondag 9 juli 2023 -volgeboekt, plek wachtlijst mogelijk. Ook zijn er nog plekken van 8-10 september in Noord-Limburg-Ook dit jaar mogen we twee yogaweekends aanbieden op onze favoriete retraiteplek bij The Yogahouse in Twello. Je bent welkom voor een lang zomerweekend om je op te laden, te vertragen en diep te ontspannen. Met een afwisselend programma met yoga, meditatie en tijd om te wandelen of te relaxen in de prachtige tuin.


In de ochtenden voor het ontbijt worden we wakker met enkele zonnegroetvarianten en ademoefeningen in de tuin. Daarna neemt Rob je mee met zijn dagelijkse meditatie uit het Japanse Nichiren Boeddhisme. De meditatie bestaat uit een chant en stilte. Als je wilt kun je meechanten, maar alleen luisteren kan ook. De meditatie kan zowel zittend op een stoel als in kleermakerszit: kies wat voor jou fijn is.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met adem, yin en slow flow yoga. De yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling. De slow flow brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd.


In de middag maakt Rob een geweldige lunch klaar met verse salades en kazen van de boerenmarkt. Daarna is er tijd om heerlijk te relaxen in de prachtige tuin of serre, een flinke wandeling te maken (er lopen verschillende wandelroutes langs het huis), naar een terras in het dorp of naar een zwemmeertje in de buurt te gaan. Verder ligt de fraaie stad Deventer op een paar kilometer afstand. En een geheime tip: de prachtige en bijzondere levenstuinen in Teuge zijn vlakbij...


's Avonds eten we aan lange tafels. Op de dag van aankomst is er voor het slapen een yogales, gericht op het loslaten van de drukte van de week, vertragen, diepe rust en ontspanning. De tweede avond is er meer uitleg over de Boeddhistische meditatie en aansluitend een restorative yoga les.


Het yogahuis is een warme, liefdevolle plek in een prachtige, groene omgeving. De sfeer is huiselijk, het eten is vegetarisch en grotendeels biologisch. Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga. Omdat we het weekend zelf organiseren wordt rondom de maaltijden en bij het schoonmaken voor vertrek een beetje hulp gevraagd (halfuurtje/ karma yoga).


P.S. Wil je langer blijven en er een 4-daagse vakantie van maken? Je kunt aansluitend aan het yogaweekend van 30 juni een nachtje langer blijven op B&B-basis voor 50 euro per nacht. Inclusief ontbijt, thee & koffie en de ochtendmeditatie. 


Programma 3-daags yogaweekend (ongeveer)

Dag 1 (aankomst)

17:00 - 18:00 uur inloop, aankomst (wil je wat eerder of later komen? In overleg is er veel mogelijk)

18:30 uur samen eten op de veranda/ kennismaking en toelichting op het programma

20:30 uur yogales met lange ontspanning


Dag 2

8:45 - 09:30 uur staande zonnegroeten in het gras/ qigong en aansluitend Boeddhistische meditatie

9:30 uur ontbijt met overnights oats, toppings en vers fruit

10:45 - 12:45 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:15 uur lunch en aansluitend middag vrij

18:30 uur samen eten

20:00 uur natafelen met uitleg over de Boeddhistische meditatie/ dialoog

21:15 uur restorative yogales


Dag 3

08:30 - 09:15 uur zonnegroeten of qigong en aansluitend Boeddhistische meditatie

09:15 uur ontbijt

10:30 - 12:15 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:00 uur lunch en aansluitend gezamenlijk het huis opruimen

15:00 - 16:00 uur klankmeditatie, thee met iets lekkers en afscheid *


Optioneel: dag 4 *

Wil je het weekend uitbreiden en er een 4-daagse vakantie van maken? Aansluitend aan het weekend van 30 juni is er de mogelijkheid om een nacht langer te blijven op B&B-basis voor 50 euro per nacht. Inclusief ontbijt, thee & koffie en de ochtendmeditatie.


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. Rob beoefent ruim 20 jaar het Nichiren Boeddhisme: een Japanse vorm van Boeddhisme. Rob en AnneMarie hebben als levensvisie om bij te dragen aan een liefdevolle samenleving en delen graag hun inzichten en passies met anderen.

 

Praktisch

Concept De groep is klein -maximaal 10 deelnemers- en de sfeer is ontspannen en huiselijk. 

Bijdrage 399/ 479 euro, all-inclusive (2 overnachtingen, 6 maaltijden en het yogaprogramma). Gedeelde kamer met badkamer: 399 euro. Prijs voor een kamer alleen/ badkamer delen met 1 andere deelnemer: 479 euro. Er is een kleinere eenpersoonskamer beschikbaar voor 439 euro. Beddengoed/ handdoek graag zelf nemen (want er is maar 1 wasmachine :). Eventueel is een laken- en handdoekpakket te verkrijgen voor 15 euro. Wil je met een eigen tentje komen? Dan betaal je 379 voor het weekend.

Inschrijven/ vragen Mail: info@yogatime.nl. Bij vragen bel gerust of stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen We eten vegetarisch en grotendeels biologisch. Heb je dieetwensen? Overleg vooraf over wat mogelijk is.

De locatie The yogahouse is goed te bereiken met de trein en er is voldoende parkeerruimte. Adres: Kruisvoorderweg 18, 7391 TA Twello. Zie ook: www.theyogahouse.nl.

Annuleringsvoorwaarden We werken kleinschalig. Bij annulering voor 1 mei is 50% restitutie mogelijk. Bij annulering vanaf 1 mei kan je iemand anders op je plekje laten meedoen. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af.