26 mei: dagworkshop spelen met zintuigen

Je bent welkom bij een van de onderstaande workshops:

Stadsretraite/ dagworkshop 'spelen met de zuintuigen' 

zondag 26 mei 2024 10:30 -17:00 uur


Een stadsretraite: een hele dag om uit je gewone patronen te stappen. En tussen de middag staat er een heerlijke vegetarische lunch voor je klaar. 


Onze zintuigen helpen ons in het hier en nu te zijn

Onze zintuigen krijgen elke dag een enorme hoeveelheid impulsen te verwerken. Ze kunnen ons enorm afleiden, maar we kunnen de zintuigen ook benutten om juist helemaal in het 'hier en nu' aanwezig te zijn. Dat wat we zien, horen, proeven, voelen of ruiken gebruiken we op deze dag als 'meditatie-object'. Met een aantal meditatieve oefeningen gaan we onze zintuigen 'op scherp' zetten. Dat doen we onder meer door adem- meditatie- en ontspanningsoefeningen. We maken een lange zintuigenwandeling langs een aantal verborgen tuinen in de buurt. Ook maak je kennis met een meditatieve manier van kijken: 'visio divina'. Tijdens de lunch kunnen we zintuig van de smaak volledig ervaren. En een klankschalen-meditatie rond de dag af. We doen deze dag geen fysieke yogaoefeningen, je kunt in 'gewone' makkelijk zittende kleding komen.


Opzet stadsretraite in Utrecht

De retraite/ yogadag vindt plaats in de fijne home-studio van AnneMarie en Rob, aan de rand van het centrum in Utrecht. Achter de studio ligt een grote, groene binnentuin. De sfeer is warm en huiselijk. Er zijn maximaal 7 deelnemers. De dag is geheel verzorgd: een vegetarische lunch, snacks en thee zijn inbegrepen. Alle yogamaterialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen.


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. 


Praktische informatie

  • Adres Otterstraat 54d in Utrecht (nog geen 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS).
  • Bijdrage 99 euro (inclusief lunch)
  • Aanmelden via info@yogatime.nl of stuur een berichtje naar 06 10328436.
  • Annuleringsvoorwaarden Omdat we met kleine groepen werken is restitutie bij annulering helaas niet mogelijk. Wel kun je iemand anders op jouw plekje laten meedoen of kan ik bemiddelen als er een wachtlijst is.