workshop voor yogastudio’s

Workshops voor yogastudio’s


Bij het geven van yogaworkshops ligt mijn hart!

Met veel plezier geef ik workshops bij verschillende studio's. Het is geweldig om een langere tijd met een groep te werken en tijd te hebben voor verdieping. Ik ben een enthousiaste, laagdrempelige en professionele docent met 15 jaar en duizenden uren leservaring. Ik heb verschillende yoga docentenopleidingen gevolgd en doe veel bijscholing. Zie mijn yoga-cv voor meer informatie over mijn achtergrond. Naast yogales geef ik ook op andere gebieden regelmatig trainingen. Daardoor heb ik veel ervaring met groepen, groepsdynamica en het gebruik van interactieve werkvormen.


In yogaworkshops maak ik graag gebruik van de afwisseling van dynamiek en verstilling

In een langere yogaworkshop maak ik graag gebruik van verschillende yogastijlen en vormen (yin/ retorative/ hatha/ vinyasa/ easy flow en yoga nidra). Mijn lessen laten zich omschrijven als speels, vloeiend, verrassend en liefdevol. In een workshop is op een toegankelijke manier aandacht voor de yogafilosofie. De minimale tijd voor een yogaworkshop is 2 uur, maar ik geef graag langere workshops. Bijvoorbeeld een programma van een halve of hele dag of een tweedaagse workshop.


Het is vaak het leukste om net iets anders dan je  normaal in je studio aanbiedt samen te stellen

Ik denk graag met je mee over mogelijkheden. Enkele voorbeelden:

 • Deep tissue release/ Yin yoga met tennisballen

Een workshop waarin diep in het lichaam vastgehouden spanning wordt losgemaakt. Dat doen we door de combinatie zachte flow yoga en deep tissue release - een intens strechende deep tissue massage met behulp van tennisballen/ massageballen. Eerst komen heupen en benen aan bod, daarna volgt het bovenlichaam: schouders en bovenrug. Indicatie workshoptijd: 3,5 uur (ook als dagworkshop mogelijk).

 • Chakra-balance/ een reis door de chakra's

Chakra's zijn vanuit de Indiase filosofie knooppunten van energie in het lichaam. Niet zichtbaar, maar wel heel voelbaar. De workshop neemt je op een speelse manier mee langs de 7 belangrijkste chakra’s, die een relatie hebben met de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. We beginnen bij aarde (stevigheid, stabiliteit) en gaan via water (speels, vloeiend) naar vuur (dynamiscne en actieve houdingen). Daarna volgt het element lucht (adem, ruimte) en tenslotte het element ether (het gebied van meditatie en diepe rust). De les is een mix van alle vormen en stijlen van yoga. De workshop staat open voor cursisten met minmaal een half jaar yoga-ervaring. Indicatie workshoptijd: 4,5 uur (ook als dagworkshop mogelijk).

 • Yin yoga workshop chakra-balance/ een reis door de chakra's

Chakra's zijn vanuit de Indiase filosofie knooppunten van energie in het lichaam. Niet zichtbaar, maar wel heel voelbaar. De workshop neemt je mee langs de 7 belangrijkste chakra’s. Via verschillende yin-, restorative houdingen en ademoefeningen wordt de energie van de chakra's concreet voelbaar, komt er ruimte en is er doorstroming mogelijk. Het is fijn als je enige ervaring met yin yoga hebt. Tijdsduur: 2,5 uur.

 • Yoga voor het hart met gratitute-meditatie

Boeddhistische monniken beginnen er hun dag mee: met een meditatie waarin ze hun dankbaarheid uitspreken voor de dingen in hun leven. Wanneer je regelmatig stilstaat bij de dingen waar je dankbaar voor bent, ervaar je meer geluk en minder stress.

In deze lange yogaworkshop geven we ons eigen hartgebied (fysiek: bovenrug, borst, schouderbladen) letterlijk meer ruimte. Het laatste deel van de les is voor een lange, geleide 'gratitute-meditation'. Deze kan zittend of liggend worden gedaan. De meditatie vergroot je oprechte gevoel van dankbaarheid en laat je zien wat er allemaal in je leven is om dankbaar voor te zijn. Het helpt ons los te komen van ergernis, ongeduld en boosheid. Vanuit rust kan onze eigen natuurlijke openheid en goedheid te voorschijn komen. Ons hart blijkt zachter, ons oor kan luisteren en de acceptatie van onszelf en anderen wordt makkelijker. Workshoptijd: 3 uur.

 • Yoga met live cello

Een unieke beleving. Een extra lange yin yoga les, waarbij de klanken van de cellomuziek je helpen om te ontspannen en te rusten in de houdingen. Celliste Maaike Peters geeft een toelichting op de gekozen muziek (onder meer de cellosuites van Bach). De yinhoudingen openen het lichaam op een zachte manier. Zowel het boven- als onderlichaam komt aan bod. De les werkt toe naar een lange ontspanning om lichaam en geest tot rust te laten komen. Speciaal aanbevolen voor muziekliefhebbers! Workshoptijd: 3 uur. NB: mocht je een piano in de studio hebben staan, dan geef ik ook graag een workshop met live pianomuziek (samen met een professionele pianiste). Of yoga met ligconcert (combinatie piano en cello).

 • Yoga en de kunst van het ontspannen (met yoga nidra meditatie)

Maximale rust en diepe ontspanning! Na een korte, interactieve inleiding over stress en yoga volgt een yogales gericht op het ontspannen van lichaam en geest. Hiervoor gebruiken we onder meer eenvoudige ademoefeningen (pranayama), zachte flow en yin/ resorative yoga. De workshop bouwt langzaam op naar een ontspanningsmeditatie van 40 minuten (yoga nidra). Workshoptijd: minimaal 2,5 uur.

 • Slow yoga (met yoga nidra)

Workshop met ademoefeningen (pranayama) en een lange yin yogales en een ontspanningsmeditatie (yoga nidra of een varaint daarop) van 40 minuten. Workshoptijd: 3,5 uur (ook fijn als 2-daagse weekendworkshop van 2 middagen).

 • Basisworkshop yoga

Een workshop voor mensen die net beginnen met yoga of nieuwsgierig zijn naar yoga. Diverse yogavormen komen aan bod (zoals hatha yoga, easy flow, power/ vinyasa yoga en yin yoga). Er is aandacht voor de yoga filosofie, de adem, techniek en veel uitleg en ruimte voor vragen. Workshoptijd: 2,5 tot 3 uur.

 • Yoga voor een goede nachtrust

Na een korte inleiding over slapen en slaapproblemen volgen yogaoefeningen die helpen om het zenuwstelsel te kalmeren. Ook leer je enkele eenvoudige oefeningen die je ’s avonds thuis kunt doen om beter in slaap te vallen. Workshoptijd: 2,5 tot 3,5 uur.

 • Vitaliteitsboost!

Een middag om je helemaal op te laden! We beginnen met enkele (eenvoudige) ademoefeningen (pranayama). Ademoefeningen helpen om de ademruimte te vergroten, je vitaler te voelen en de drukte in het hoofd te vertragen. Daarna komt het hele lichaam aan bod. De wervelkolom, rug, nek, schouders en heupen worden via een easy flow les gerekt, gestrekt en bewogen. Wat stijf is wordt soepel en warm en er ontstaat een gevoel van doorstroming en ruimte. Door de flow waarin de houdingen worden uitgevoerd, is het eenvoudig om te houdingen te volgen en mee te gaan met de bewegingen. De workshop werkt toe naar een lange ontspanningsmeditatie (yoga nidra) van ongeveer 40 minuten. Bij Yoga Nidra slaapt het lichaam en is er een spoortje van bewustzijn in de geest. Het is een staat van heldere, diepe rust die je kan helpen om de dingen in een ander perspectief te zien. Workshoptijd: 2,5 tot 3 uur.

 • Doorwaaien en meer energie met yoga

Een workshop gericht op vitaliteit en het vergroten van je (levens)energie.

Energie: je kunt het niet vastpakken maar wel voelen en zien! Je ziet of iemand goed in zijn vel zit. Je kunt je energiek voelen, ruim en stralen. Of doodmoe, beperkt en zwaar. Ons fysieke lichaam is verbonden met ons energielichaam. En de adem speelt daar een belangrijke rol bij. In deze workshop werken we aan de doorstroming in ons energielichaam, prana maya kosha genoemd in de yogafilosofie. Dat doen we door het fysieke lichaam te bewegen (slow flow), maar ook via ademoefeningen, visualisatie en meditatie. De vayu’s (energierichtingen) spelen hier een rol bij. Deze gaan we via houdingen en meditatie voelbaar maken en in beweging zetten. Je kunt het vergelijken met een wervelwind of storm: na afloop voelt de lucht helder en schoon. Tijd: 2,5 uur. De workshop staat open voor cursisten van alle yoga-stijlen, met minmaal een half jaar yoga-ervaring


Meer opties:

 • Partneryoga speels en intens strechend door gebruikmaking van elkaars lichaamsgewicht.
 • Meer lucht en een helder hoofd: Pranayama! Met onder meer verschillende varianten van nadi shodana.
 • Yin & Yang afwisselend vinyasa flow en yin yoga. Eventueel in combinatie met een yoga nidra.
 • Reinigende oefeningen (kriya's) in combinatie met ademoefeningen en asana.


Meer informatie en kosten

Neem contact met me op voor meer informatie of referenties. Je bent welkom om een keer mee te doen met een les of workshop om kennis te maken. De prijzen voor workshops en een minimaal aantal deelnemers spreken we in overleg af. Je kunt kiezen voor een percentage van de omzet of een vast bedrag voor de workshop. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de omvang van je studio.

Copyright © All Rights Reserved